Taller El cantar de la poesia

Taller: El cantar de la poesia
Tallerista: Eduard Costa
Preu: 250€+Iva
Destinat a biblioteques i escoles.
L’Eduard Costa ens proposa explorar la música que viu a dins dels poemes. Recitarem poemes que després han estat cançons i explorarem els poemes-cançons de L’últim indi.
 
-Exploració del llenguatge simbòlic a través de la música
-Les parts de la música
-Recitar poemes
-Del poema a les cançó.

Taller Músiques del món

 
Taller: Músiques del món
Tallerista: Eduard Costa
Preu: 250€+iva
 Destinat a biblioteques i escoles.
El taller proposa un viatge musical a través d’un recorregut simbòlic per a diferents rutes conegudes del món. Només amb la imaginació creuarem cultures de la mà de músiques ètniques, actuals, músiques dels elements (foc, aire, aigua i terra) i d’altres recursos sonors. Cada viatge naixerà d’un relat que contextualitzarà la sessió.
 

La introducció del relat a l’inici de l’activitat ens permet introduir grans viatges reals o literaris dels homes. Un cop posat el marc comença l’aventura. El cos passa a tenir un paper clau. Observarem com el cos expressa la música que sentim, i com s’entrega al món simbòlic. Allà cada nen trobarà el seu propi diàleg, en grup o individual, per tal de transitar la música proposada. Deixar fer i que s’expressi plenament el llenguatge corporal són les màximes de la proposta.

Relats proposats:

-El bosc i els seus habitants. Serem una llavor, una fulla volant al vent, un arbre que camina amb les arrels, o un pardal que es fa el seu niu, una formiga pujant pel tronc, una tempesta i un mar en calma. Tot això en aquest viatge a dins del bosc. El cérvol serà l’element central del  conte i acabarem amb explorant els llibres del bosc que habita dins de la biblioteca

-Els paisatges del Petit Príncep.

A través de la música i del moviment caminarem i viurem per un instant en els paisatges per on va caminar el Petit príncep. Des del seu satèl·lit fins a l’immens desert passant pel jardí de roses. Tot lligat amb el relat i l’exploració del llibre. 

 

-El tren transsiberià.
Seguirem des de Moscou a Vladivostok per arribar a les portes de la Xina. Creuarem els gran rius d’Àsia, el llac Baikal, i fins i tot agafarem un trineu per arribar finalment a l’Oceà Pacífic. Quines aventures ens esperen dins dels vagons del tren? Pugeu al tren?

-La volta al món en 80 dies
Seguirem les aventura que ens proposa en Juli Verne per creuar el món. Agafarem trens, vaixells i fins i tot elefants per a creuar el món en només 80 dies. Agafeu-vos fort que hi ha molt per veure.

-20.000 llegües de viatge submarí.
Un viatge que ens permetrà creaur per sota el mar tot el planeta terra. Des de les illes de la polinèsia, als països tropicals o als deserts més secs del planeta. Pel camí trobarem boscos de posidònia, esculls de corall, taurons, balenes i dofins que ens acompanyaran en la ruta submarina.

-Els planetes
Un repàs al sistema solar i a les exploracions espacials. Posarem música a cada planeta i amb una nau saltarem de planeta en planeta per sentir la seva força i diversitat.

-Les 4 estacions de vivaldi
Reviurem les quatre estacions de Vivaldi amb les versions d’en Max Richter: serem la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern. Bosc, neu, pluja, el florir dels camps, el brotar dels arbres.

– Viatge al centre de la terra: d’Islandia a l’Stromboli passant per un bosc de bolets gegants o animals marins prehistòrics. Una aventura fascinant que ens proposa en Juli Verne i que la viurem amb música

5

La veu de la vida (taller)

Taller: «La veu de la vida».
Tallerista: Assumpta Mateu i Eduard Costa
Preu: 60€
 Destinat a tothom que vulgui explorar la seva musicalitat. No es requereixen coneixaments musicals previs per realitzar el curs.

El taller consta de tres parts:

-Una primera on caminarem pels elements que componen la cançó: text, melodia, harmonia, ritme i instrumentació, i explicarem com es combinen fins al naixement d’un tema.

-Una segona per submergir-nos en el nostre instrument primordial: la veu. Prendre consciència del cos i del ser a l’hora de parlar i de cantar. Deixar-se sonar i habitar per les cançons, en un diàleg profund amb un mateix, amb el so i amb la vida.

I-Una tercera on ajuntarem cant i cançó.

Horaris: Taller presencial d’1 dia.
10 – 12 h: Composició amb l’Eduard Costa
breu descans
12:15 – 14h: Respiració, cos i presència en la veu amb l’Assumpta Mateu
14h: Dinar i descans
16 – 19h: Vivència del procés sencer: des de la font de la cançó fins a l’acte de cantar. El rebre i el donar. Ser canal. Amb tots dos professors.

Contacta’ns a: eduard.costa@gmail.com

Taller L'hora del conte

Taller: Músiques del món
Tallerista: Eduard Costa
Preu: 250€+iva
 Destinat a biblioteques i escoles.
 
L’hora de conte és un taller on s’expliquen contes propis que es escric. Contes que neixen de l’escolta dels meus fills. Ens acompanyaran el Vol del senyor pardal, el nen del pastís, el niño dragón, l’home de la bicicleta, la tortuga adormida, la formiga forçuda, la pinya d’or, el nen de la muntanya nevada etc. Els contes són un relat que s’acompanya de música propia que acompanya a les paraules.